Asukasopas

Tässä oppaassa on tietoja huolto- ja isännöintitoimista sekä ohjeita ja suosituksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Huoltoyhtiö:
Talkaripiiri Oy
Ruusulankatu 21
00250 Helsinki
09-428 914 33
www.talkkaripiiri.com

Isännöinti:
Kiirava Oy
Fredrikinkatu 47
00100 Helsinki
Avoinna: klo 09-16, kesä-elokuu klo 09-15
Vaihde (09) 251 5530
Fax (09) 629 006
asiakaspalvelu(at)kiirava.fi

Muutto:
Taloon sisään- tai poismuutettaessa on aina tehtävä muuttoilmoitus viranomaiselle tehtävän ilmoituksen lisäksi myös huoltoyhtiölle.
Talokirjaotteet saa huoltoyhtiöltä. Huoltoyhtiö voi avata ovia vain talokirjaan merkityille henkilöille.
Huoneistojen ovien nimikyltit ja nimet alatauluihin vaihdetaan muuttoilmoituksen perusteella.

Pelastussuunnitelma:
Tutustu taloyhtion pelastussuuunnitemaan »

 
Polkupyöräparkki:
Polkupyörät säilytetään jätepisteen vieressä olevissa polkupyörätelineissä tai niiden välittömässä läheisyydessä. Yhtiössä ei ole polkupyöräkatosta.

Jätepiste:
Jätepisteessä on astiat  bio- ja sekajätteille sekä keräyspaperille. Lisäksi jätepisteessä on rullakko aaltopahville. 
Kanna vastuu ympäristöstä ja lajittele jätteet oikeisiin astioihinsa!

Porttikäytävä:
Porttikäytävän portti pidetään lukittuna illasta n. klo 20.00 aamuun n. klo 7.00. Portti ja puomi aukeavat kaikkien portaiden avaimilla. Puomia varten autopaikan vuokranneille on myös kauko-ohjain.

Avaimet:
Oven avausta voi pyytää huoltoyhtiöltä, joka veloittaa avausta pyytäneeltä avauksen tarkistettuaan ensin henkilötiedot talokirjasta.

Vesikalusteet:
Vuotavista hanoista, WC-laitteista tai patteriventtiileistä sekä huonosti vetävistä viemäreistä on ilmoitettava välittömästi huoltoyhtiölle.
Pesu- tai tiskikoneita ei tule jättää päälle ilman huolenpitoa. Hanaa ei saa jättää vuotamaan ilman valvontaa. Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei korvaa putkistovauriosta tai asukkaan huolimattomuudesta syntynyttä vesivahinkoa.

Kylpyhuone: 
Tarkkaile kylpyhuoneen lattiakaivon toimintaa, mikäli kaivo ei vedä kunnolla on se puhdistettava. Mikäli se ei siitä huolimatta vedä kunnolla ota heti yhteys huoltoyhtiöön. Tulvimisesta saattaa aiheutua vakava vesivahinko.

Ilmastointi:
Talossa on painovoimainen ilmanvaihto. Keittiöön ei saa laittaa hormiin liitettävää liesituuletinta. Aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin ilman hormiliitäntää on suositeltavin.

Huoneisto-remontit:
Remontit on hyvä tehdä arkisin tavanomaiseen työaikaan, remonttijätteistä ja porraskäytävien siivouksesta sekä remontin mahdollisesta haitasta taloyhtiölle ja asukkaille vastaa huoneiston haltija. Muihin kuin pintaremontteihin täytyy aina saada taloyhtiön hallituksen lupa.
Talolla on oman remonttiopas, jota on noudatettava. Jokaisen on tutustuttava ennen remonttiin ryhtymistään taloyhtiön remonttioppaaseen.
Tutustu remonttiohjeisiin »

Hissit: 
Hissit on tarkoitettu henkilökuljetuksiin. Mikäli kuljetat niissä muuttotavaroita tai remonttitarvikkeita on hissin lattia ja seinät aina suojattava esim. pahvilla. Hissin painorajoituksia ei saa ylittää.

Patteriventtiilit:
Patteriventtiilejä ei saa vääntää aivan kokonaan kiinni, koska silloin ne saattavat ruveta vuotamaan.
Jos haluat säätää patteria pienemmälle niin sulje venttiili ensin kokonaan ja avaa sitä sitten n.1/4 kierrosta.

Kellari- ja ullakkovarastot:
Talossa on 20 tilavaa vinttikomeroa. Lisäksi taolssa on 13 kellarikomeroa. Ullakoiden ja kellareiden käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaroita.

Palovaroittimet:
Jokaisen asukkaan on lain mukaan varustettava huoneistonsa palovaroittimella. Palovaroittimen paristo on syytä tarkistaa riittävän usein.

Asukas- ja yrityspysäköinti:
Asukaspysäköintitunnuksen saa jokainen väestörekisteritietojen mukaan alueella asuva, jolla on ajokortti ja joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee henkilö-, paketti- tai erikoisautoa. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa asukaspysäköintivyöhykkeellä toimiva yritys, julkisyhteisö tai elinkeinoharjoittaja.  Tunnuksen voi lunastaa rakennusviraston asiakaspalvelusta.

Piha-autopaikat:
Pihalla on 7 autopaikkaa, joista 3 on vuokrattuja vaki-paikkoja. Loput ovat niiden asukkaiden käytössä, jotka ovat lunastaneet pysäköintisääntöjen mukaisen pysäköintitunnuksen. Näitä paikkoja tarjotaan nyt vaki-paikoiksi.

Mattojen tai vuodevaatteiden tuuletus parvekkeilla:
Tuuletus parvekkeilla arkisin klo 8.00-12.00 ja 16.00-19.00 ja lauantaisin ja aattoina klo 8.00-14.00.
Mattojen pölyttäminen on sallittu vain maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Parveke on puhdistettava käytön jälkeen.

Kotivakuutus:  
Jokaisella asukkaalla on oltava kotivakuutus, joka korvaa mm. omasta huolimattomuudesta aiheutuneiden vesivahinkojen korjauskulut.